• Brusselmansstraat 5, 9255 Buggenhout (Opdorp)
  Buisstraat 19 (Guma-site), 2890 Puurs (Sint-Amands)

  0478/30.36.44 - info@rijschoolpeeters.be
  Erkenning 2849

 • Peeters BE rijbewijs

  Praktijk B/E

  Iedereen die in het bezit is van een rijbewijs cat. B mag onmiddellijk een B+E rijbewijs behalen. U dient geen theoretisch examen af te leggen.
  Minimumleeftijd = 18 jaar.

  Het praktijkexamen bestaat uit 2 delen. In het eerste deel test men de manoeuvres: achteruit rijden, parkeren, aan- en afkoppelen en naar een laadkade toe rijden. Het tweede deel bestaat uit een rit op de openbare weg waar vooral de nadruk gelegd wordt op het extra gewicht en de extra lengte dat de aanhangwagen met zich meebrengt.

  De snelste manier om het B+E rijbewijs te behalen is het volgen van het verplichte minimum van 8u opleiding gevolgd door het praktijkexamen.
  We trachten steeds de lessen zo kort mogelijk tegen de examendatum in te plannen. U oefent ook altijd met de wagen en aanhangwagen als waarmee u het praktijkexamen aflegt.

  Wanneer u nog geen ervaring hebt in het rijden en achterwaarts manoeuvreren met een aanhangwagen en u twijfelt eraan of de 8u voldoende is hebben we 2 extra pakketten voorzien.
  Wanneer u 2x niet slaagt in het praktijkexamen dan dient u minimum 4u verplichte opleiding te volgen gevolgd door het praktijkexamen.

  Wanneer u in het bezit bent van een eigen aanhangwagen en trekkend voertuig en u wenst een bijscholing omtrent het manoeuvreren hiermee dan hebben wij voor u een 3u durende opleiding voorzien om dit onderdeel bij te schaven. Deze optie is zeker ook geschikt voor personen die met hun eigen combinatie het examen wensen af te leggen.

  We beschikken voor deze opleiding over een eigen oefenterrein van 1500 m².

  We zijn erkend door de Vlaamse Overheid als opleidingsverstrekker voor de kmo-portefeuille. Hierdoor kunnen zelfstandigen en bedrijven gebruik maken om 20% tot 30% subsidie te verkrijgen voor het behalen van het rijbewijs B+E.

  Tarieven

  Volledige opleiding 8u en examenbegeleiding: 955€ (BTW en dossierkost inbegrepen)

  Large opleiding 10u en examenbegeleiding: 1141€ (BTW en dossierkost inbegrepen)

  Maxi opleiding 12u en examenbegeleiding: 1327€ (BTW en dossierkost inbegrepen)

  4u opleiding en examenbegeleiding na 2x niet geslaagd: 583€ (BTW en dossierkost inbegrepen)

  3u opleiding manoeuvreren met eigen wagen en aanhangwagen: 240€ (BTW en dossierkost inbegrepen). OPGELET: deze 3u tellen niet mee als officiële opleidingsuren voor de verplichte 4u of 8u opleiding vermits deze opleiding niet met lesvoertuigen gegeven zal worden.

  Oefenen op de openbare weg dient met de begeleider te gebeuren.

  Schrijf je nu in

  Peeters Rijopleiding praktijk

  Theorie

  Theorie

  Praktijk

  Praktijk

  BE rijbewijs

  BE rijbewijs

  Motor en bromfiets

  Motor en bromfiets

  Inschrijven

  Schrijf je online in via onderstaande link.

  Schrijf je in

  Contacteer ons

  Heb je een vraag? Stel ze via ons contactformulier!

  Stuur een bericht